jak rozpocząć planowanie część 2- planowanie
Autor
"pierwszą rzeczą, którą musisz ustalić jest data startu"
9 stycznia 2011 roku
" nowe nawyki muszą sie ugruntować anowe zasady wejść Ci w krew"
" pamiętaj , że chcesz schudnąc na zawsze, nie na chwilę"
1. Co zaczniesz a co przestaniesz jeść?
Przestaję jeść duże ilości węglowodanów ( przede wszytskim słodycze, białe pieczywo).
Zaczynam jeść warzywa, owoce oraz zwiększam dawkę dziennego nabiału.
2.Kiedy będziesz jeść a kiedy nie?
Posiłki spożywać będę co 3 godziny, najlepiej w takim rozkładzie:
śniadanie około 9.00
drugie śniadanie 12.00-13.00
obiad 15.00-16.00
kolacja 19.00
Nie zamierzam jeść na spotkaniach towarzyskich, a imprezy rodzinne będę dokładnie analizować pod względem jedzenia.
3.Ile będziesz jeść?
Wg wzorów podanych w notatce 'główne zasady odchudzania- bilans energetyczny" ilosc spozywanych kcal wynosi 1750 kcal. Aby schudnać zmiejszam je o 20% (350 kcal), czyli jem 1400 kcal dziennie.
4. Jak będziesz jeść?
Przede wszystkim powoli oraz skupiając się na tym co mam na talerzu, a nie przeglądając witryny na fejsbuku ( jak dotychczas robiłam).
5. Ile będziesz ćwiczyć?
3 razy w tygodniu po godzinie na orbiterku
podczas weekendu ( sb i ndz) godzinny spacer
6.Jakie zmiany wprowadzisz do swojego trybu życia?
Zamierzam dłużej spać, kłaść się do łózka o regularnej porze około 24.
Komentarze
Dodaj komentarz
Main menu
Najważniejsze artykuły
- Jak zacząć odchudzanie cz1 - nastawienie
- Jak zacząć odchudzanie cz2 - planowanie
- Jak zacząć odchudzanie cz3 - przygotowania
- Jak zacząć odchudzanie cz4 - jak wytrzymać na diecie
- Bilans energetyczny - główna zasada odchudzania
- Picie wody podczas odchudzania
- Ćwiczenia są niezbędne podczas odchudzania
- Biegam aby schudnąć
- Jak zacząć bieganie - stuprocentowa metoda na sukces
- Odchudzanie wymaga ćwiczeń aerobowych i anaerobowych
- Dlaczego notatnik pomaga w odchudzaniu
- Oto dlaczego trzeba jeść często i mało
- Sen jest niezbędny podczas odchudzania
- Co zrobić gdy dałeś plamę w odchudzaniu
- 100 powodów żeby schudnąć
Wow! Cóż za profesjonalne podejście! Pogratulować!